Fulgi de ovaz moi, 500g - Solaris
32.7 lei
Asigurăm doar prezentarea produselor, fără a ne implica în procesul de vânzare sau livrare si nu ne asumam nici o raspundere referitoare la imagini, preturi si comenzile efectuate.
Fulgi de ovaz moi, 500g - Solaris Fulgii de ovaz sunt realizati din cerealele integrale si au o valoare nutritiva deosebita. Prin tehnologia de fabricatie nu se modifica si nu se altereaza calitatile naturale ale boabelor de ovaz. Sunt 100% naturali, obtinuti la temperaturi care nu afecteaza compozitia initiala a bobului de ovaz. Fulgii de ovaz se pot consuma in diferite moduri, dupa preferinte: in lapte, iaurt, ceai, cu sau fara adaos de fructe uscate, alune, nuci, sau in diferite mancaruri: salate, supe, chiftele, ardei umpluti, sarmale, etc. Utilizat initial ca planta furajera in alimentatia cailor si a altor animale erbivore, ovazul a inceput inca din Evul Mediu sa fie integrat treptat si in alimentatia de zi cu zi a oamenilor, in special in cadrul populatiilor din nordul si centrul Europei. Ovazul (Avena Sativa) este o planta erbacee ce apartine familiei Gramineae, avand tulpina de tip pai si inflorescenta sub forma de spic. Culturile de ovaz sunt foarte populare indeosebi in Scotia si Anglia, ovazul fiind ingredientul principal al multor preparate: de la terci (porridge), la budinci, prajituri sau biscuiti. In Romania, zonele cele mai favorabile cultivarii ovazului se afla in Podisul Transilvaniei, in Campia de Vest si in nordul Moldovei. In dieta zilnica, ovazul face parte din grupa cerealelor esentiale datorita aportului sau nutritiv ridicat. Poate fi introdus in alimentatie sub forma de boabe, tarate, faina, gris sau fulgi, chiar si sub forma de lapte vegetal. Dintre toate aceste tipuri, fulgii de ovaz reprezinta varianta cea mai versatila si usor de adaptat mai ales micului dejun si gustarilor rapide. Te-ai intrebat vreodata cum se obtin fulgii de ovaz? Raspunsul este foarte simplu. Iata cum: Ajunse la maturitate, boabele de ovaz sunt recoltate, apoi sunt curatate de impuritati (nisip, pleava sau alte ierburi) si sunt separate in functie de dimensiuni. In urmatorul stadiu, cu ajutorul unui utilaj specific, sunt indepartate cojile pentru a obtine crupele de ovaz. Crupele sunt supuse unui tratament cu aburi, de absorbtie a umezelii, proces necesar pentru inhibarea activitatii anumitor enzime lipolitice care, in cazul in care nu ar fi neutralizate, ar descompune grasimile din cereale pentru a elibera acizi grasi, conducand la rancezirea crupelor de ovaz si, implicit, la un gust amar al acestora. Crupele sunt trecute printr-un utilaj industrial specific care le confera o forma turtita. In functie de dimensiunea initiala a boabelor, se obtin fulgi de ovaz si fulgi de ovaz fin. Fulgii uscati sunt ulterior ambalati. Datorita proceselor blande de productie, aproape toate substantele nutritive continute in fulgii de ovaz raman active, astfel incat exista o multime de beneficii pentru care sa-i incluzi in alimentatia ta Beneficiile consumului fulgilor de ovaz Reprezinta o sursa nutritiva complexa, bogata in carbohidrati, fibre, vitamine si minerale, confera nu doar satietate, ci si energie pentru intreaga zi; Sunt o solutie rapida si sanatoasa pentru micul dejun sau pentru gustarile din timpul zilei; Sunt un ingredient versatil intr-o multime de retete; Adecvati atat in alimentatia adultilor, cat si a copiilor; Adecvati in dieta veganilor si in dieta fara gluten; Indicati pentru persoanele convalescente, fiind hranitori, usor asimilabili si digerabili. Valorile nutritionale ale fulgilor de ovaz O cantitate de 80 g (1/2 cana) de fulgi de ovaz contine aproximativ: 69 g glucide 10 g fibre 13 g proteine 7 g grasimi Fulgii de ovaz sunt bogati in carbohidrati, fibre solubile si insolubile, contribuie la mentinerea greutatii corporale, generand senzatie de satietate si dimunand apetitul. Ovazul contine intr-o proportie ridicata beta-glucan, o fibra solubila cu importante efecte hipocolesterolemiante si hipoglicemiante, dar si de reglare a greutatii corporale. Comparativ cu celelalte cereale, ovazul contine cei mai multi aminoacizi esentiali. Dintre acestia, intr-o proportie considerabila se regaseste lizina, un aminoacid care sustine atat regenerarea si dezvoltarea masei musculare, cat si sistemul imunitar. Intrucat este bogat in aminoacizi, fulgii de ovaz sunt indicati in alimentatia vegetarienilor si veganilor. Beneficiile consumului fulgilor de ovaz Pe langa aportul nutritiv complex, fulgii de ovaz confera o multime de alte beneficii organismului uman, contribuind la mentinerea unei stari excelente de sanatate. Printre aceste beneficii se numara urmatoarele: Actiune hipocolesterolemianta - conform unor studii realizate la Colegiul de Medicina al Universitatii din Kentucky, 40g/zi de fulgi de ovaz scad cu 20% nivelul de colesterol si, in special, fractiunea LDl sau „colesterolul rau”. Actiune anticanceroasa - scad in special riscul aparitiei cancerului de colon. Actiune laxativa - vindeca simptomele constipatiei, sustin sanatatea tractului digestiv. Actiune diuretica Regleaza greutatea corporala Actiune hipoglicemianta - mentin nivelul de zahar din sange la un nivel relativ constant, fiind indicati pe ... Alege acum Fulgi de ovaz moi, 500g - Solaris si bucura-te de beneficii! Produsul cu denumirea Fulgi de ovaz moi, 500g - Solaris face parte din brandul Solaris, se afla in categoria Health beauty si subcategoria